
Çetin Kaya KOÇ
Kriptoloji alanında dünyanın sayılı akademisyenlerinden biri olan Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, Ağrı’da doğup büyüdü. Liseyi bitirince soluğu “aklımı başımdan aldı” dediği İstanbul’da aldı. İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’ni 1980 yılında birincilikle bitirdi. Doktorasını Kaliforniya Üniversitesi’nde yaptı.
ABD’deki Oregon Eyalet Üniversitesi’nde (Oregon State University) Bilgi Güvenliği Merkezi kurdu. Buradaki çalışmaları sonucunda ‘Olağanüstü ve Sürdürülebilir Araştırma Liderliği’ ödülüne layık görüldü.
Dünyanın ikinci büyük kriptografi konferansı olan Kriptografik Donanım ve Gömülü Sistemler Çalıştayı (“Cryptographic Hardware and Embedded Systems)”in kuruculuğunu üstlendi. Kriptografi (şifreleme) mühendisliğine yaptığı katkılarından dolayı 2007 yılında “IEEE Fellow” (alanında çok değerli işler yapmış bilim insanları) unvanına layık görüldü.
Kriptoloji ve şifrelemede dünyanın en çok öğrenci yetiştiren üç bilim insanından biridir.
Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, California Santa Barbara Üniversitesi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Bilgisayar Bilimi Temeli Uluslararası Dergisi yardımcı editörüdür (International Journal of Foundations of Computer Science).
İlgi alanları; elektronik oy verme, cyber-fiziksel güvenliği, kriptografik donanım ve gömülü sistemler, elips doğrusu kriptografisi ve sonlu elemanlar alanı ve belirleyici, hibrit ve gerçek rastgele numara jeneratörleridir.

Turan Manafzade
Azerbaycan’ı dünya sahnelerinde temsil eden en genç kadın orkestra şefi ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade, 1991 yılında Bakü’de doğdu. Azerbaycan Devlet Sanatçısı piyanist İslam Manafov’un kızı olan Manafzade, orkestra şefliğinin yanı sıra piyanist olarak birçok ülkede konserler vermiştir.
2012 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda Doç. Nurferi Onur’un piyano lisans sınıfından mezun olmuştur. Boris Petrushansky, Tamara Poddubnaya ve Dimitri Bashkirov’un piyano çalışmalarına katılmış, 2017 yılında Rengim Gökmen ile şeflik çalışmaları yapmıştır. 2014 yılında MSGSÜ Orkestra Şefliği lisans eğitimine başlamış ve 2019 yılında Antonio Pirolli’nin sınıfından mezun olmuştur.
2019 Ocak ayında Viyana’nın “Muth” konser salonunda “Yeni Yıl” konserinin şefliğini yapmış, Mayıs ayında ağabeyi Abuzar Manafzade’nin bestelediği ilk Balaban konçertosunun Bakü prömiyerinin orkestra şefliğini yapmıştır.
2018 yılında Star Rafineri açılışında, 2019 yılında TANAP projesinin açılış töreninde Cumhurbaşkanları İlham Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan’a ailesi ile birlikte özel piyano konseri vermiştir.
Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi yüksek lisans eğitimini, “Dijital Dönüşümün Sanat ve Sanatçı Faaliyetlerine Etkisi: COVID-19 Üzerine Bir Araştırma” teziyle 2021 yılında tamamlamıştır.
2022 yılında kurduğu “Turan Orkestrası” ile konserler vermiş, aynı yıl Limak Filarmoni Orkestrası’nın davetiyle Aspendos konserini yönetmiş, Brüksel Avrupa Parlamentosu’nun “Yehudi Menuhin” salonunda solo resital ve Paris Unesco’da konserler vermiştir. Türk Dünyası kadın sanatçılarından oluşan ve müzik direktörlüğünü yürüttüğü “7 Güzel” müzik grubuyla farklı kıtalarda konserler vermeye devam etmektedir.
2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithaf ve armağan ettiği “TÜRKİYE 100” adlı marşın bestecisidir. Aynı zamanda Karabağ Futbol Kulübü’nün resmi sponsoru Final Çay’ın teklifiyle yazdığı ve 30 yıl sonra Karabağ Hankendi’de oynanan ilk maçta ilk kez seslendirilen “Finalda Qazandıq” adlı resmi taraftar marşının bestecisidir.
Manafzade, aktif müzik hayatına şef, piyanist ve besteci olarak farklı ülkelerde gerçekleştirdiği solo ve farklı proje konserleriyle devam etmektedir.